2018. január 27., szombat

Kincsvadászat a turkálóban

Sziasztok! Manapság egyre többen járnak turkálókba, de még mindig sokan vannak, akikben az a kép él, hogy a turkáló egy lepukkant hely és kínos bemenni. Ti hogy álltok ezzel? Én abszolút mellettük vagyok, ezért is foguk nektek egy kis felvilágosítást tartani a témában.

Elöszőr eloszlatnám a tévhiteket: 
A turkálókban nem csak elnyűtt darabokat találni. Nem ritka, hogy olyan ruhába fut bele az ember, ami alig, vagy egyáltalán nem volt használva. Már olyat is találtam, amin az eredeti címke is rajta volt.
Ma már a legtöbb turkálóban nem pakkokban van beszórva az összes ruha, hanem fel van akasztva fogasokra.Van ahol szín szerint válogatják össze.
Nem csak régi ruhákat árulnak, hanem rengeteg olyat is, ami most divatos. Sőt, márkás ruhákat is lehet venni fillérekért. Ez kinek ne érné meg?

Néhány tanács ha turkálni mész:
- Mielőtt megveszed az adott ruhát, mindig nézd át alaposan. Hibás darabot ne vegyél meg.
- Ha haza viszed, el ne felejtsd kimosni használat előtt. Ha cipőt veszel, azt különös alapossággal tisztítsd át.
- Mivel nagyon olcsók az áruk, az emberek hajlamosabbak olyan ruhákat megvenni, ami méretben nem teljesen megfelelő, vagy annyira nem is tetszik nekik. Mert hát ilyen áron kár lenne ott hagyni. Ezt ne csináld! Mindig próbálj fel mindent, és győződj meg róla, hogy tényleg teljesen passzol-e rád. Azt is gondold végig, hogy tényleg hordani fogod-e. Ne vegyél meg semmit se azért, hogy aztán a szekrényben álljon.

Turik amiket ajánlok:

Háda:
Én leginkább ide járok. Pont pár napja vettem egy nagyon jól kinéző Wallis kabátot 1300 forintért.
A legtöbb boltjukban most már előre felcímkézett darabokat árulnak, ami drágább egy kicsit, de persze még így is megéri. Elvétve vannak még kilós Hádák is, amikben a vásárolt ruhát lemérik és a súlyuk alapján kell fizetni. Ez az olcsóbb változat, érdemes lehet egy ilyen Hádát felkeresni.
Az árucserék előtt általában 50% kedvezmény van mindenre.
Cream:
A Hádához hasonlóan, itt is angol használt ruhát árulnak. Minden nap frissítik az áruikat és két hetente van teljes árucsere. Ha jól tudom, az árucsere után pár naponta csökkennek az áraik. Tehát minél régebben voltak új áruk, annál olcsóbb minden, ami még maradt.
Humana:
Darabáras, itt is folyamatosan csökkennek az árak, az árucserékhez képest. Árucsere után általában 1200 forintért vehetsz meg valamit, az új csere előtti napokon pár száz forintért viheted, ami megmaradt. Ha jól tudom, a legtöbb boltjukban két hetente cserélnek árut, de van ahol öt hetente. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése