2017. március 30., csütörtök

7. Cella

Szerző: Kerry Drewery
Eredeti cím: Cell 7
Magyar cím: 7. Cella

Fülszöveg:
Egy ​olyan világba csöppenünk, ahol az igazságról és a gyilkossággal vádolt foglyok sorsáról nem kijelölt bírák vagy esküdtszék dönt, hanem a közemberek. Egy televíziós show keretein belül bárki szavazhat, hogy a vádlott ártatlan vagy bűnös. Az ítélet pedig élet vagy halál. A szavazás 7 napig tart, ezalatt a rabok egyre kisebb és egyre szűkebb cellákban várják az ítéletet. Ha eljön a 7.nap és a 7. cella, szembesülnek a sorsukkal. Jackson Paige-et, az egykori TV-reality népszerű sztárját meggyilkolták. A tizenhat éves Martha önként tett vallomást, hogy megölte őt. Az ítélet egyértelműnek tűnik. De vajon valóban ő tette? Ha mégsem, miért vállalta magára a gyilkosságot? Talán az önfeláldozásával akarja leleplezni a romlott és kegyetlen rendszert? Vagy valaki mást próbál védelmezni? Az igazságot csak kevesen ismerik, és csak egyetlen embernek van elég hatalma, hogy nyilvánosságra hozza. Ő Martha szerelme, Isaac Paige…

Vélemény:
Rövid leszek és lényegre törő: Nem volt rossz. Kedvencem nem lett, de örülök, hogy elolvastam. Aki szereti a disztópiákat (tehát az Éhezők Viadala, Útvesztő, Beavatott típusú könyveket) annak ezt is el kell olvasnia. Bár mivel nekem az Éhezők Viadala a kedvenc könyvem, úgy gondolom, hogy a 7. Cella a nyomába sem érhet.
Negatívomként éltem meg a váltott szemszöget, ami még nem lenne baj, ha Martha része nem E/1-be még a többiekéből E/3-ba lenne megírva. Engem zavarnak ezek a váltások.
Pozitívomként felsorolnám, hogy milyen jól ki lett dolgozva a bíróság, meg az egész disztópia hangulat. Tetszett még, hogy az elejétől fogva lehet tudni, hogy Martha nem mondja el a történteket, de csak a könyv végén derül fény mindenre. Addig izgulhat miatta az olvasó.

Ajánlom:
Mindenkinek, aki szereti a disztópiákat és az izgalmas regényeket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése