2017. augusztus 14., hétfő

Vissza a suliba pozitívan

Helló! Sajnos a nyár vége felé közeledünk. Mint mindig, most is nagyon gyorsan letelt, és már jön is az imádott tanévkezdés. Gondolom a negatív oldalát nem kell ecsetelnem, hiszen minden diák pontosan tudja, hogy mit veszít vele, amikor két és fél hónap megérdemelt pihenés után visszavonul az iskolapadba. De fogadok, abba már kevesebben gondolnak bele, hogy mik a pozitív oldalai. Ezért én most összeszedtem 5 indokot, amiért várhatjuk a suli kezdést.

1. Barátok
A legismertebb indok, hogy miért várhatod a sulit. Újra napi rendszerességgel találkozhatsz a barátaiddal, haverjaiddal, kiszemelteddel vagy bárki mással, akit látni szeretnél a sulidból.

2.Visszatér a rendszer az életedbe
Veled is előfordult, hogy hajnali kettőig fent voltál, majd délbe ébredtél fel, és emiatt egykor reggeliztél, ötkor ebédeltél és tizenegykor volt a vacsid? Valljuk be, ez nem túl egészséges. Szeptembertől újra az időbeosztásod szerint fogsz aludni, illetve enni. Na, ez most nem hangzott túl jól, gondolom senkinek nem is hoztam meg a kedvét a tanévhez, de na, csak jobb, ha nem össze-vissza étkezel.

3.Többet mozogsz
Nem fogsz egész nap az ágyadba punnyadni a tv előtt, hanem heti ötször kötelezően kimozdulsz a suliba. Ráadásul ott vannak a jó kis tesiórák, amit van aki élvez, van aki végig szenvedi. :D

4.Újabb kihívások
Tűz ki magad elé egy célt, amit elakarsz érni a tanévben. Például elhatározhatod, hogy javítani fogsz a jegyeiden, vagy kevesebbet alszol órákon, vagy több barátot szerzel, vagy aktívan részt veszel sulis eseményeken, amiken eddig próbáltál megbújni. Találj magadnak valamit, amit kihívásnak tekinthetsz, és meglátod milyen jó érzés lesz tejesíteni.

5. Okosodhatsz
Egy tanév során rengeteg új információval gazdagodhatsz. Jó, amint elkezdődik a nyári szünet ezeknek az információknak a 80%-át el is felejted, de ez már mást tészta. :D Azért fogadok, te is tanultál már olyan dolgokat is, amik érdekesek voltak a számodra.

Én gondolkodtam, de ennél több pozitív érvet nem találtam a suliba való vissza menetel mellett. Ha nektek még van valami, amiért szívesen mentek suliba, írjátok meg kommentbe. :)

1 megjegyzés:

  1. Mint írtad, jól megérdemelt két és fél hónap... Nem lesz több "jól megérdemelt", ha nem teszünk semmit... Csak lelkesen :D

    VálaszTörlés