2017. július 15., szombat

10 tipp, ha szomorú vagy

Helló! Összeírtam 10 dolgot, amik akár be is válhatnak ha magad alatt vagy.


1. Olvass

Könyvmoly létemhez hűen ez az 1. pontom. Semmi nem tud úgy kizökkenteni a valóságból, mint egy jó könyv. Az olvasás nem csak szórakoztat, hanem menedéket is ad.

2. Színezz
Vagy rajzolj, vagy fess, de ha ezek hozzám hasonlóan neked se mennek, marad a színezés. Nagyon jól kitud kapcsolni, ráadásul stresszoldó is. Árulnak színező könyveket felnőtteknek is. Nekem Harry Potteres van. :D

3. Tea+relaxációs zene

Készíts magadnak egy zöld teát (vagy ha nem szereted, akkor kakaót), tegyél be valami lágy dallamú relaxációs zenét és közben próbálj nem gondolni semmire, csak a zenére figyelni.

4.Tombolj
Van amikor nem megnyugvásra vágysz, hanem csak kiakarsz adni magadból mindent. Tekerd fel a hangerőt a kedvenc zenéidnél és énekelj/táncolj teljes erődből. Vagy ha ezt nem tudod meg tenni a szomszédok miatt, akkor menj el futni.

5. Írj naplót
Ha segít, írd ki magadból, hogy mi bánt. De ha most még nem akarsz rágondolni, írj mást. Mondjuk írd össze, hogy milyen pozitív dolgok történtek veled az elmúlt egy hónapban.


6. Aludj
Egy kiadós alvás sokat segíthet. Akár feküdj le sokkal korábban, mint szoktál, hogy biztos kellőképpen kipihend magad.

7.  Sétálj
Jót tesz, ha nem ücsörögsz a szobádban, hanem kicsit szabad levegőn vagy. Vidd magaddal a fülhallgatód, hogy zenét tudj hallgatni közben, ha te sem szeretsz csenden sétálni. 


8. Beszélj
Jót tesz ha kibeszéled a problémádat egy közeli barátodnak. Viszont ha ezt még nem akarod (csak úgy mint az 5-ös pontban), beszélj másról. Könyvekről, filmekről, vagy bármiről, amiről szeretnél. Már az is jót tesz, ha társaságban vagy és nem egyedül.

9. Egyél csokit
Mert köztudott, hogy a csokival boldogság hormonok szabadulnak fel benned. Persze nem túl egészséges ha befalsz egy egész táblát, de egy kis csoki nem árt. ;)

10. Takaríts
Beismerem, ez elsőre furcsán hangozhat. Elvégre, ki az, aki a sírás határán van, ezért neki áll takarítani? Gondolom nem sokan, de érdemes lehet megpróbálkozni vele. Ahogy a koszos, rumlis szobában egyre nagyobb lesz a rend és a tisztaság, a kedved is egyre jobb lesz. Plusz addig is eltereled valamivel a figyelmed.

2 megjegyzés: