2017. július 30., vasárnap

7 könyv nyárra

Sziasztok! Nyaralásra én általában az éppen aktuális olvasmányomat szoktam vinni, de vannak, akiknél ilyenkor csak a könnyedebb történetek jöhetnek szóba. Most nekik írtam össze egy 7 könyvből álló listát.



Nicola Yoon  - Minden, minden
Most ez a kedvencem. Aranyos szerelmi történet, tele jópofa illusztrációkkal. Egy-két délután alatt végezni lehet vele.

Stephanie Pekins - Anna és a Francia csók
Ezt pár éve olvastam, pont egy nyaralás alatt. Igazából egy tanévet ír le, nem egy nyarat, de attól még nagyon könnyed, szórakoztató olvasmány.

Jennifer Salvato Doktorski - Lányra lobbant nyár

Nem voltam oda meg vissza ettől a könyvtől, de remekül lefesti a nyár hangulatát. Ráadásul a szereplők remek helyeket járnak be a történet folyamán, szóval ha érdekel Amerika, ezt el kell olvasnod.

Leiner Laura - Bábel
Nem mondanám, hogy különösebben kedvelem Laurát, de egy dolog biztos: humora az van. Ráadásul mégis mikor olvasnál fesztiválon játszódó könyvet, ha nem a fesztiválszezon kellős közepén?

Alex Flinn - Csók, pont jókor
A nyárhoz nem kifejezetten köthető, de kikapcsolódásnak tökéletes, az biztos. Csipkerózsika átírás, tehát arra számítani kell, hogy hordoz egyfajta meseszerű hangulatot, de van amikor ez kell az ember lányának.

Niel Gaiman - A temető könyve
Tudom mit akartok kérdezni; Ez miért nyári olvasmány? Igazából nem az, de mi van, ha valaki a nyaralása alatt nem romantikától túlcsorduló könyvet akar olvasni, hanem valami, kissé szokatlan, de nagyon aranyos, rövid történetet, ami tele van kedves, szeretni való szellemekkel? Ebben az esetben ezt a könyvet ajánlom.

Kelly Oram- Szívzűrterápia strébereknek
Szórakoztató, könnyen olvasható történet egy stréber lánnyal és egy könyves álompasival a főszerepben. Csak ajánlani tudom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése