2017. január 26., csütörtök

Szépségápolás télen

Sziasztok!
Ez a nagy hideg nektek is megviselheti a bőrötöket.  Nem árt egy kicsit több időt fordítani szépségápolásra. Hoztam pár tippet, amivel rendben tarthatjátok bőrötöket és a hajatokat.

1. Hidratálás
Ez a legfontosabb. Mindennap igyál meg 1,5-2 liter vizet. Nem csak a bőrödnek, hanem a szervezetednek is nagyon jót tesz.
Valamint ne felejts el zuhanyzás után testápolót használni.

2. Ajkak
A téli hidegben könnyebben kicserepesedhetnek. A sok folyadék ennek is jót tesz. Szőlőzsírt rendszeresen használj és azt javaslom, hogy nem árt néha leradírozni. Van is egy szuper házilag elkészíthető ajakradír receptem:
Keverj össze kókuszzsírt mézzel és kristálycukorral (vagy nádcukorral), majd körkörös mozdulatokkal masszírozd meg vele az ajkaidat.

3. Haj
Erre is van egy tippem. Fél liter langyos vízbe keverj bele 20 ml ételecetet és 20 ml citromlevet majd hajmosás után öblítsd le vele a hajad. Fényesebbnek és egészségesebbnek fog tűnni, ráadásul a zsírosodás ellen is jót tesz.
Valamint a nagy hidegben hordj sapkát, mert ez sokat számít a hajadnak.

4. Arc és kéz
Télen reggel és este is kend be egy alapos arc (és kéz) tisztítás után. Estére válasz éjszakai krémet (ami olajalapú és zsírosabb), reggelre meg egy sima nappali krémet.
Plusz fontos, hogy a hidegbe ne felejts el kesztyűt felvenni, mert a kezünkön a bőr elég érzékeny.

+1 tanács
Bár menyire is csábító ebben a nagy hidegben elmerülni egy kád forróvízbe, ne tedd. Iszonyúan szárítja a bőrt.
A hajadat se túl meleg vízbe mosd meg, inkább legyen langyos. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése